Aktualizace aplikace Woblex na Android

Delší dubu nevyšla žádná aktualizace naší aplikace na Android, to se ale dnešním dnem změnilo a mi jsme tak vydali novou aktualizaci, která přináší spousta novinek. Pojďme se podívat na to, co jsme si pro Vás připravili i na to, za jak dlouho se můžeme těšit na plné zveřejnění aplikace.

Plná podpora Android Oreo

Android Oreo je na světě již dlouhou dobu, jenže až o dnešního dne nebylo aplikací plně podporováno (tak jako spousta aplikací, které v Google Play jsou). Já jsem se rozhodl, že potřebné změny v aplikaci provedu. Došlo tak k velké přeměně systému v aplikaci, její optimalizaci a využití nejnovějších komponent, které byly v Android Oreo zveřejněné.

Notifikace

Notifikace byly v Android Oreo celkově předělané, proto se jich dotkla změna z pohledu uživatele asi nejvíce. Nedošlo však jen ke změně někde v pozadí, ale notifikace v naší aplikace jsme vylepšili.

Každá notifikace má nyní vlastní kanál, ve kterém chodí různé notifikace. Pokud máte tedy Android Oreo, můžete si v nastavení aplikace (Nastavení -> Aplikace -> Woblex -> Oznámení) nastavit, jaké notifikace chcete získávat, jaké zvuky mají vydávat a zda-li vůbec apod. Pokud máte v telefonu starší Android, tato změna se Vás netýká.

Při zhlédnutí videa jste vždy po hodině získali notifikaci, která Vás informovala o tom, že můžete zhlédnout další video. Pokud jste však restartovali telefon, nebo ho na chvíli vypnuli, notifikace již nepřišla. Nyní jsou notifikace dělány tak, že přejdou i v případě, když telefon restartujete nebo vypnete. Samozřejmě lze tuto funkci vypnout, pokud by Vám nevyhovovala.

Poslední změnou jsou vylepšené "novinkové" notifikace. Jistě víte, že Vám odesíláme novinky, které se na serverech odehrávají jako prvním. Nyní si však budete moci přečíst kompletně celou notifikační zprávu a nebudete tak muset, pokud nebudete chtít, rozklikávat a číst celý příspěvek (což ovšem doporučuji :D).

Zhlédnutí videa a odměna

Můžete si všimnout, že zhlédnutí videa je již dostupné pro všechny 3 servery (SkyCloud, SkyBlock, Vanilla). V následujících týdnech budou vydány aktualizace (které nebudou vyžadovat aktualizaci aplikace), které Vám umožní získávat odměny za zhlédnutí videa zbývající 2 servery (SkyBlock, Vanilla). O tom ale až v samotné aktualizaci.

Zároveň byl přidán odpočet do dalšího možného zhlédnutí videa, který se objeví po tom, co zhlédnete video. Nutno také říci, že jak odměny tak jednotlivá videa jsou od sebe oddělená, to znamená, že budete moci zhlédnout až 3 videa a získat tak odměnu na jednotlivé servery.

Nový účet, nový systém

Jak jsme již zmiňovali v předešlé novince, aplikace nyní běží na novém systému společně s novým webovým systémem. Naším cílem je tak nyní co nejvíce propojit mobilní aplikaci s novým webem a jednotlivými servery. Nepochybně, nebude to hned, ale pokud máte nějaké nápady, které by jste v aplikaci rádi uvítali, sem s nimi!

Od dnešního dne se tak přihlásíte jedině s novým účtem, který jste si do včerejší půlnoci měli vytvořit. Pokud jste tak neučinili, Váš testovací účet propadl a nebudete moci nadále BETA testera využívat. Přihlášení je nyní stejné jak na mobilní aplikaci, tak k novému webu, ke kterému máte základní přístup.

Kdy dojde k zveřejnění?

Cílem bylo udělat nový webový systém, který následně budeme moci propojit s mobilní aplikací na produkční verzi. To se nyní povedlo a stačí tak již jen počkat na následující aktualizaci odměn za zhlédnutá videa na SkyBlock a Vanilla server. Aplikaci budeme zveřejňovat společně s oficiálním spuštěním SkyCloud serveru, pokud se však neobjeví žádné problémy.

Pár slov na závěr

I když se tak nemusí zdát, aplikace byla hodně upravena a nyní podporuje i Android Oreo, což znamená, že se v aplikaci mohou nacházet chyby, které prostě jen tak při testování nenajdu. Aplikace byla simulována na všech verzích Androidu od verze 4.0, ale každý telefon je jiný a nic se nevyrovná klasickému hardwarovému testování (což v dnešním počtu tisícovky druhů mobilních zařízení ani není možné). Proto pokud Vám aplikace nebude fungovat, bude ideální, když mi napíšete na email. Všechny pády aplikace sice vidím, ale je třeba taky přibližně vědět, jak k chybě došlo.

MrFiliper
24.03.2018 v 23:13