Limity entit na ostrovech

V posledním týdnu začal SkyBlock server lagovat. Za to mohou především entity na serveru.

 

Řešení takového problému není vůbec jednoduché, jelikož SkyBlock je náročný sám o sobě, entity tomu moc nepřidávají. Nutí nás to tedy ke změne, kterou je třeba podstoupit ať se nám to libí nebo ne.

V posledních dnech bylo rozdáno okolo 220 000 Wobounů jen za pokuty u přemnožených slepičích farem, to nás donutilo ke kroku tyto entity ihned omezit.

 

Nově tedy dochází k omezení entit na ostrově, konktrétně do několika kategorií. Počet zvířat na vašem ostrově nyní nemůže přesáhnout 512, nepřátelských mobů 128, vesničanů 256 a golemů 16 kusů. Pokud toto k tomuto číslu dojdete, nebudou se vám na ostrově spawnovat další mobové.

 

Zroveň byl vyvinut nový systém na omezení v chuncích. V jednom chunku můžete mít maximálně 150 entit. Pokud toto číslo překročíte, taktéž se v daném chunku nebudou spawnoat další mobové. Tímto si slibujeme omezení v rámci přemožených chicken farem.

 

To je vše co se týče spawnování mobů na ostrovech. Chtěli bychom taktéž upozornit na velké redstone farmy, které jsou na serveru zakázané od samého počátku. Před stavbou velké redstone farmy se vždy zeptejte moderátorů/administrátorů zda-li jsou povolené.

 

Tato novinka nabývá své platnoti od zítřka, kdy už bude vše výše uvedené omezené.

MrFiliper
09.07.2016 v 13:09