Nether ostrovy - Migrace ostrovů?

Někteří jistě poznají první SkyBlock server, který měl nether ostrovy. Hráčům se to velice líbilo, ovšem tvorba nether ostrovů byla velice náročná, a tak trošku na půl automatická. Hodně věcí se změnilo, ale teď bude změna opravdu veliká.

 

Předem bych chtěl upozornit, že nestačí pročíst pouze začátek tohoto příspěvku, ale přečíst příspěvek celý, a následně dělat rozhodnutí.

 

Nether neboli peklo jsme slibovali od 8 hodnosti. To samozřejmě také splníme, ovšem budou i pekelné ostrovy? Toto rozhodnutí momentálně necháváme na vás hráčích.

Peklo je 8x menší než normální svět, to jistě každý vý. Rozmístění aktuálních SkyBlock ostrovů je 400 bloků, s tím že velikost ostrova je 300x300. Tudíž mezi ostrovy je 100 blocková mezera. Tak kde je háček?

Peklo je 8x menší než normální svět. Takže všechno funguje (400/8=50)? Bohužel tomu tak není. Aby bylo možné vytvořit pekelné ostrovy automaticky, musí být normální ostrovy rozmístěny po souřadnici, která je dělitelná 32. Je zbytečné zde vysvětlovat proč tomu tak je, jelikož většina z vás nejsou nejspíše programátoři Minecraft pluginů, a tak by jste tomu stejně nerozuměli. Co toho ale vychází? Na aktuálním světe nelze vytvořit pekelné ostrovy automaticky!

 

Pro to aby bylo možné vytvořit pekelné ostrovy automaticky, musí být vzdálenost mezi ostrovy dělitelná 32 bezezbytku. Tedy například číslo 416, jelikož je dělitelné 32 bezezbytku (416/32=13). Z toho vyplívá, aby bylo možné vytvořit peklené ostrovy, je nutné generovat ostrovy na nových souřadnicích. To je ale problém, jelikož více jak 350 ostrovů je již vygenerováno.

Otázka pro všechny hráče! Chcete pekelné ostrovy? V tom případě bude nutné provést migraci všech SkyBlock ostrovů.

 

Já nejsem schopen naprogramovat pro server takový plugin, který by všechny ostrovy přesunul na novou souřadnici, bylo by to časově náročné nejen na programování tohoto pluginu, ale také pro server. Jediná možnost která tu je, je přesun ostrovů po jednom. To znamená další migrace SkyBlock ostrovů na novou mapu na úkor peklených ostrovů. Chcete tedy tomuto opět podstoupit či ne? To je otázka na vás!

 

Jak by probýhala migrace? Narozdíl od předešlé migrace, by všechny věci zůstaly. Teď mluvím o veřejných věcech, úkolech, mostech a ostrovních warpech. Zároveň by se o 20 blocků zvětšil SkyBlock ostrov. Pojďme si srovnat plusy s mínusy.

+ Automatické peklené ostrovy, dostupné pro celý tým ostrova.

+ Větší ostrov. Celkévá velikost by tedy byla 320x320 blocků.

- Další migrace SkyBlock ostrovů

- Chvíle čekání na migraci SkyBlock ostrova.

* Při migraci by jste přišli o obrázky a rámečky, ovšem stačí si tyto věci schovat do truhly.

* Přišli by jste o zvěř a vesničany, která by byla ale ve stejném počtu navrácena. Ovšem není možné navrátit stejné povolání vesničanů.

 

Tudíž o nic vlastně nepřicházíte, ovšem musíte podstoupit přibližně 15 minut "utrpení" a vyčkat než se migruje celý ostrov. narozdíl od předchozí migrace, by mohly i velké ostrovy migrovat ihned, jelikož máme tak vytvořený systém, že nedojde k sebemenšímu lagnutí.

 

Je to tedy na vás, mi jsme zvědavi na vaše rozhodnutí, a zároveň se podle toho také budeme věnovat přípravě migrace. Vaš názory pište na náš Facebook, či na email podpora@woblex.cz!

MrFiliper
15.11.2015 v 13:32