Novinky na SkyCloud serveru

SkyCloud serveru se dnes v noci dočkal rozšíření, které bylo již delší dobu plánováno. Z tohoto důvodu byl také server v nočních hodinách nedostupný. Co jsme se serverem dělali?

SkyCloud jako brána do světa levitujících ostrůvků?

Se SkyCloud serverem máme velké plány, proto také přípravy ke zveřejnění serveru chvíli trvají, i když se tak nemusí vůbec zdát, za pozadím vytváříme kompletní vlastní prostředí pro budoucí jednoduchou správu vícero serverů najednou. SkyCloud server se totiž stane nejen serverem, kde budete moci budovat Váš vysněný ostrov, ale v plánu je daleko více věcí, tak aby si každý hráč našel to své. Zároveň je ale třeba říci, že Minecraft server je vysoce náročný na procesor, pokud je server velký a hraje zde v jednu chvíli hodně hráčů, není možné zde dělat nějaké velké věci.

Proto jsme se rozhodli SkyCloud server rozdělit na několik malých serverů, kteří s sebou budou navzájem komunikovat. Ve výsledku to pak bude vypadat například tak, že vy budete mít nether ostrov třeba na úplně jiném serveru, než je Váš normální ostrov, ale ani to nepoznáte. Tímto stylem mi budeme moci balancovat vytížení jednotlivých serverů a lépe pracovat s jejich výkonem, tak jak to znáte například z velkých minigames serverů.

To nás zároveň donutilo vytvořit si rozsáhlejší systém na správu těchto serverů, aby jsme nebyli limitováni naším hostingem, kde aktuálně servery hostujeme. To do budoucna bude znamenat daleko lepší optimalizaci serverů jak z hlediska výkonu, tak i jejich správě.

Chápeme, že jste nejspíše chtěli slyšet, že je na serveru několik dalších hodností, ale jsou věci, které chceme ještě stihnou před tím, než server oficiálně spustíme!

Zveřejnění obchodníků pro všechny hráče

Bude to téměř měsíc, co jsme vytvořili prvního obchodníka a Vy jste tak mohli nakupovat první itemy, které by jste jinak jen těžko získali. Obchodníci sice ještě nejsou ve finální podobě, vždy je totiž co zlepšovat, ale dnešním dnem jsou zpřístupněny všem hráčům bez jakéhokoliv omezení.

Celkem nám chybí ještě 3 obchodníci, ty budou však v následujících týdnech také přidáni stejně tak jako výkup, který se přemístí od kováře právě také k těmto obchodníkům.

Pokud se potřebujete podívat na to, jak přibližně obchodníci fungují, můžete tyto informace nalézt na fóru.

Uzavření /warp Vanoce a nové obchody

Všem majitelům stánků na /warp Vanoce chceme také sdělit, že do 4.5.2018 je třeba vyklidit všechny obchody z Vašich stánků. Od 5.5.2018 bude již /warp Vanoce nepřístupný a v další aktualizaci SkyCloud serveru bude nově přidán k obchodům i výkup zboží, který prozatím ještě není spuštěný. Pokud do 4.5.2018 nebude obchod vyklizený, o všechny itemy zde přejdete! Nové obchody/stánky bude možné poté pronajmou na /shop kam chodíte nakupovat za obchodníky.

Nová IP adresa

Server také obdržel novou IP adresu, pokud jste tedy používali číselnou IP adresu, není možné se od dnešního dne na server připojit. Je třeba využít adresu skycloud.woblex.cz nebo play.woblex.cz pro připojení na SkyCloud server.

MrFiliper
29.04.2018 v 23:29