Obchody, stánky a obchodníci na SkyCloudu

Vylepšení obchodníci a možnost pronájmu obchodů a stánků, to přináší tato aktualizace na SkyCloud serveru. Jak byly obchodníci vylepšení a jak si pronajmout obchod nebo stánek na /shop se dozvíte níže.


Vylepšení obchodníků a výkup dalších surovin

Obchodníci na serveru byly vylepšení a nyní nabízejí daleko více surovin k výkupu, než tomu bylo do dnešní aktualizace. Jistě nepřekvapí, že každý obchodník nabízí nějaké itemy, které prodává. Nově se k prodeji přidal ale i výkup některých itemů, které obchodník potřebuje a z některých obchodníků se tak stávají překupníci. Tuto novinku jsme plánovali již delší dobu, zmíněna byla ale daleko dříve, nyní jsou tak obchodníci a systém obchodníků ve finální podobě a už stačí jen vylepšovat. To znamená brzké zveřejnění serveru.

Výkup byl přidán jen k těm itemům, které je možné běžně na SkyCloudu získat. Hlavně se tak jedná o plodiny (pšenice, mrkev, brambory) ale také například zlato nebo dřevěné uhlí. Každý obchodník si sám volí, kolik zboží potřebuje nakoupit od Vás a podle toho vytváří nabídku. Čím více zboží mu bude prodáváno, tím nižší cena bude, čím méně zboží bude mu bude prodáno, tím vyšší bude cena za výkup. Zároveň se však může stát, že obchodník daný item v určité době vůbec nebude potřebovat a tak výkup tohoto itemu zruší. Výkupní cena však záleží také na několika dalších faktorech, které nechceme kvůli vývoji ceny prozrazovat. Může se tak stát, že itemů mu prodáte celý inventář, ale on bude potřebovat ještě více.

Zároveň touto aktualizací ukončujeme /warp kovar, který sloužil pouze jako BETA testování prvního obchodníka. Nově tak výkup jednotlivých surovin najdete přímo u obchodníků na /shop. Po zobrazení hlavní nabídky prodejních itemů uvidíte nahoře dvě šipky. Po kliknutí na tyto šipky se dostanete do nabídky, která zobrazuje itemy, které obchodník potřebuje a chce je od Vás zakoupit.

Obrázek

Stánky a obchody

Nově si také můžete pronajmout obchod nebo stánek na /shop, kde můžete prodávat, nebo nově i vykupovat itemy, které vlastníte.

Obrázek

Pronájem stánku

Stánek si může pronajmout každý hráč od hodnosti Rybář a na 30 dní Vás bude pronájem stánku stát 10 000,- Wobounů. Při pořízení stánku jste limitováni počtem truhel, který stánek obsahuje. Stánek není možné nijak modifikovat či upravovat, lze zde pouze vytvořit obchod na prodej nebo výkup itemů.

V případě, že pronájem stánku Vám vyprší a vy nepožádáte o prodloužení, tak automaticky o všechny itemy v obchodech přicházíte společně se stánkem. Prodloužit stánek lze nejdříve 7 dní před koncem pronájmu a je opět zpoplatněn částkou 10 000,- Wobounů na 30 dní. Stánek není možné pronajmout na delší dobu.

Obrázek

Pronájem obchodu


Obchod si může pronajmout každý hráč od hodnosti Osadník, později bude však tento limit navýšen na vyšší hodnost. Pronájem obchodu Vás bude stát 50 000,- Wobounů na 90 dní stejnětak jako prodloužení o dalších 90 dní. V obchodě nejsou truhly, po zaplacené získáte přístup do celého obchodu a jak si obchod a dekorace v něm vytvoříte, je zcela na Vás.

Opět zde platí, že po vypršení pronájmu o všechny věci v obchodě přejdete stejně tak jako o celý obchod.

Obrázek

Nově i výkup

Jak bylo zmíněno výše, nově lze vytvořit obchod nejen na prodej, ale také na výkup itemů. Pozměněn byl také systém vytváření obchodu na prodej zboží. Nový návod naleznete již nyní na fóru na této adrese viewtopic.php?f=34&t=234.

Přidán jeden obchodník

Přidán byl také jeden obchodník ve stavebninách, u kterého můžete nakoupit dřevo. Tento obchodník také dřevo nakupuje místo kováře.

Plánování zveřejnění serveru

Vzhledem k tomu, že již dokončujeme finální práce na serveru, předběžné datum spuštění serveru je naplánováno na 1.6.2018. Toto datum však bude potvrzeno nebo případně mírně pozměněno, nemělo by se tak ale stát, pokud vše půjde podle plánu, jako šlo nyní. Tato aktualizace obsahovala nejen tyto novinky vypsané výše, ale i systémové novinky, které nám pomohou s lepší správou serveru.

Jo a na něco jsem zapomněl, nether ostrovy se blíží!

MrFiliper
17.05.2018 v 23:18