Plánovaná odstávka SkyBlock serveru, aktualizace systému

Je tomu tak. Dlouhý vývoj SkyBlock systému už potřebuje na vzduch, stejně tak nová verze Minecraftu na náš SkyBlock server. Jak bude aktualizace probíhat?

Aktualizace SkyBlock systému

Připravili jsme si pro vás opět spoustu novinek, které tato aktualizace přinese. O tom, že toho bude opravdu hodně, vypovídá i délka vývoje  této verze systému.

Tato aktualizace SkyBlock systému je tak velká, že je třeba server na pár hodin pozastavit. Proto upozorňujeme všechny hráče, že SkyBlock server bude ze soboty 3.6 na neděli 4.6 od večeních hodin až do rána nepřístupný!

Aktualizace Minecraft verze na SkyBlocku

Nedocházelo jen k vývoji samotného systému, bylo třeba předělat nemalé množství pluginů, které nepochází z naší výroby, tak, aby byly na serveru funkční. Nyní se ale práce na těchto pluginech dokončují a server bude aktualizován minimálně na verzi 1.11.2! Vzhledem k blížící se aktualizaci Minecraftu, konkrétně verze 1.12, která má vyjít 2.6, je možné, že na server vpustíme rovnou tuto verzi. To ovšem bude záležet na vzniklých problémech a jejich řešení, proto to není moc pravděpodobné.

Aktualizace SkyBlock serveru na verzi 1.11.2, případně 1.12 provedeme týden po aktualizaci SkyBlock systému, tedy ze soboty 8.6 na neděli 9.6. Tato akce si taktéž vyžádá odstávku serveru.

Proč obě dvě aktualizace neprovedeme naráz?

I když se to hráčům nemusí zdát, za těmito aktualizacemi stojí hodně práce a jedná se o opravdu velké zásahy do serveru a jeho systému. Nebyli by jsme schopni provést dvě takto velké aktualizace naráz, jelikož je třeba vše správně nastavit a finálně vše otestovat, případně urychleně řěšit případné dříve neznámé a nově vzniklé problémy, které většinou vždy nastanou.

MrFiliper
30.05.2017 v 20:29