Shrnutí novinek a nová nastavení na SkyCloudu

Před témeř 14 dny jsme vydali velkou aktualizaci na SkyCloud serveru, která upravovala chování obchodníků. Pojďme si krátce vysvětlit, jak obchodníci fungují, shrnout novinky od poslední aktualizace a přidat nějaká další, které jste si přáli.

Jak fungují obchodníci?

Častá otázka, na kterou jsme již mnohokrát odpovídali, ale také se mnohé změnilo. Pojďme se tedy podívat na aktuální stav nastavení obchodníků.

Od první aktualizace jsme změnili spoustu věcí včetně jejch fungování, to jste možná nemuseli postřehnout, co jste ale jistě postřěhli, jsou hvězdičky u každého itemu.

Hvězdičky u výkupních itemů u obchodníků

Každý obchodník má u každého itemu tzn. hodnocení vašich obchodů, které pro lepší pochopení, zobrazuje počtem hvězdiček. Nejmenší hodnocení (a také nejhorší) je jedna hvězdička z maximálně 4 dostupných (nejlepší hodnocení). Podle tohoto hodnocení vám dává každý obchodník ke každému iemu zvlášť zpětnou vazbu, zda-li s vámi chce uzavírat vícero obchodů či naopak. Níže se můžete podívat na jednoduchý přehled, co jednotlivé hvězdičky znamenají.

★★★★ - Obchodník vám bude nabízet itemy k výkupu velice ochotně a ve velkém množství.
★★★ - Obchodník vám bude nabízet itemy k výkupu ochotně, ale již  v běžném množství.
★★ - Obchodník vám občas něco nabídne k výkupu, ale pouze pár kusů jednotlivého itemu.
★ - Obchodník vám bude rušit nabídky na výkup, velice ojediněle vám nabídne pár kusů itemu k výkupu.

Jak ovlivnit hodnocení a získat co nejvíce hvězd?

Pro zjednodušení se nyní obchodníci řídí hlavně výkupní cenou jednotlivých itemů. Pokud obchodníkovi prodáte většinu poptávky za vámi výhodný kurz, ale pro obchodníka nevýhodný, bude vám snižovat hodnocení. Proto je dobré občas obchodníkovi prodat pár itemů za nízkou výkupní cenu a on vám zvýší hodnocení.

Hodnocení probíhá v reálném čase, takže stačí prodat pár itemů a ihned uvidíte, zda-li se hvězdičky navýšili, snížili, nebo se nic nestalo.

Přidávají se nabídky i když nejsem online na serveru?

Obchodník hodnotí vaše nákupy pouze pokud jste online na serveru, stejně tak vám bude přidávat nabídky k výkupu (případně je odebírat) jen pokud jste online na serveru. Hodnocení všech itemů vám tak zůstává po celou dobu, nemění se ve vaší neaktivitě.

Pokud však obchodníkovi dlouhou dobu nic neprodáte, může vám hodnocení na chvíli zvýšit a motivovat vás tak k prodeji.

Testování neomezených nabídek u prodejních itemů

Přibližně týden také testujeme další funkcionalitu obchodníků a nadále se budeme zaměřovat i na prodejní itemy. O některé itemy u ocbhodníků je velký zájem, ale obchodníci nestaří zboží doplňovat. Pracujeme tedy na řadě vylepšení, aby obchodníci začali nabízet daleko více zboží, pokud je o něj opravdu zájem mezi hráči.

Prozatím můžete u některých itemů naleznout neomezený prodej itemů. Obchodník má tak neomezené zásoby a můžete si od nějk koupit kolik itemů budete potřebovat.

Vylepšený příkaz /tpa

Novinkou této aktualizace je také vylepšení příkazu /tpa a /tpa accept. Pokud se na vás chce někdo teleportovat příkazem /tpa a vy mu teleport chcete potvrdit, stačí zadat pouze příkaz /tpa accept (či zkratku /tpa a) a nemusíte tak již psát i jméno hráče. Tato funkce však platí pouze v případě, kdy máte pouze jeden aktivní teleport (chce se na vás v jednu chvíli teleportovat pouze jedne hráč).

Možnost zobrazení/skrytí ohraničení ostrova

Hlavně nováčci na našem SkyCloud serveru si stěžovali na to, že nevidí hranice ostrova a při rozšiřování ostrova tak několikrát spadli. To je nyní vyřešené speciálním nastavením, které naleznete v /is settings pod názvem hranice ostrova. Pokud necháte hranice ostrova zapnuté, nebudete se moci za ostrov vůbec dostat a nebude se tak moci stát, že spadnete z ostrova. Bude se tak hodit nejen nováčkům, ale i hráčům, co rozšiřují ostrov.

Možnost zakázat spawnování koček a slimáků

V nastavení ostrova přibylo také nastavení spawnování koček a slimů. Tyto moby tak můžete na svém ostrově povolit či zakázat a další se již podle nastavení nebudou/budou spawnovat na ostrově. V budoucnu je možné rozšíření na další moby.

Další novinky jako vždy najdete na našem discordu LINK, kam pravidelně všechny malé i velké změny sepisujeme.

MrFiliper
20.05.2020 v 15:08
SkyCloud